T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KONYAALTI - Fettah Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZU TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLER İÇİN BİLGİLENDİRME

 

TERCİH KODU

OKUL TÜRÜ

ALAN ADI

YABANCI DİL

ÖĞRETİM SÜRESİ

ÖĞRETİM ŞEKLİ

PANSİYON DURUMU

KONTENJAN

TERCİH TÜRÜ

49747

Anadolu Teknik Programı

DENİZCİLİK ALANI

İNGİLİZCE

HAZIRLIK + 4 YIL

KIZ/ERKEK

YOK

30

SINAVLI

50067

Anadolu Meslek Programı

DENİZCİLİK ALANI

İNGİLİZCE

4 YIL

KIZ/ERKEK

YOK

90

SINAVLI

72275

Anadolu Meslek Programı

GEMİ YAPIMI ALANI

İNGİLİZCE

4 YIL

KIZ/ERKEK

YOK

34

SINAVSIZ

 

TERCİH KILAVUZU 

 

2.2 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNİN DENİZCİLİK ALANINA, YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALACAK ALANLARA VE MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİNE ÖĞRENCİ ALIMI

2.2.1. Denizcilik Alanı

a) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı; denizcilik alanı bulunan okulları tercih etmek isteyen öğrencilerin, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının "Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Eğitim ve Sınav Yönergesi"ne göre denizde çalışmaya engel teşkil edebilecek herhangi bir hastalığının bulunmadığını belgelendirmesi gerekmektedir. Bu nedenle, T.C. Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünün http://www.hssgm.gov.tr/GemiadamiSaglikIslemleri adresinde yer alan "Gemiadamlarının Periyodik Tahlil ve Tetkiklerini Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları" başlığı altında bulunan yetkilendirilmiş resmî ve özel sağlık kurum/kuruluşlarından sağlık durumlarının denizcilik öğrenimine ve mesleğin yürütülmesine elverişli olduğunu belirten "Gemiadamı Olur Sağlık Raporu"nun alınması şartları aranmaktadır.

b) Denizcilik alanı bulunan mesleki ve teknik Anadolu liselerini tercih edecek öğrencilerin aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda tercih yapmaları gerekmektedir.

i. Bu okullara kontenjan kadar yerleştirme yapıldıktan sonra aynı sayıda yedek kazanan aday öğrenci belirlenecektir.

ii. Yerleştirme sonuçları 25 Temmuz 2022 tarihinde açıklandığında; kontenjana girebilenler "Asıl Kazanan Aday", giremeyenler "Yedek Kazanan Aday" olarak ilan edilecektir.

iii. "Asıl Kazanan Aday"lar, "Gemiadamı Olur Sağlık Raporunu" 08 Ağustos 2022 tarihine kadar kayıt hakkı kazandıkları okul müdürlüğüne teslim edeceklerdir.

iv. "Gemiadamı Olur Sağlık Raporu"nu süresi içinde teslim edemeyenlerin yerine yedek listeden ilk adaydan başlayarak kontenjanlar dolana kadar alım yapılacaktır. Yedek listedeki adaylar raporlarını, 12 Eylül 2022 tarihine kadar kayıt hakkı kazandıkları okul müdürlüğüne teslim edeceklerdir.

 

NOT: Gemi Yapımı Alanına gelecek öğrenciler için "Gemi Adamı Olur Sağlık Raporu" istenmemektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.07.2022 - Güncelleme: 04.07.2022 13:20 - Görüntülenme: 2646
  Beğen | 56  kişi beğendi